Mustat Enkelit pintaa syvemmältä (tehty 2009)

Tämä osio kertoo Mustista Enkeleistä henkilöinä kunkin jäsenen omin sanoin. Esitimme heille joukon sekä asiallisia, että asiattomia kysymyksiä ja tässä tulos. Haastattelutilanteessa tasan eivät käyneet onnen lahjat, eli toisille suotiin aikaa tunteja kertoa asioita ja joiltakin vastaukset puristettiin muutamassa minuutissa. Se on elämää. Vastaajien toiveesta ja pyrkimyksestä täydelliseen rehellisyyteen tekstiä ei laisinkaan siloteltu, joten kaikki kohdat eivät ehkä sovellu herkkävatsaisten luettavaksi.


Kerro hieman historiaa, eli koska olet aloittanut soittamisen, missä bändeissä jne.?

Aaltonen:

- Tää on paha. Kyllä mää jo viiren vanhana soitin mattopiiskaa ja lauloin harjan varteen. Polte oli silloin jo kova. Ensimmäiset oikeen bändikokemukset on tosta 12-13 ikävuoden kieppeiltä, kun meillä oli punk-bändejä. Siinä meni hei 2-3 vuotta, silleen et ensin koulua, sitten jääkiekkoa/ jalkapalloa ja päälle vielä punkkia. Räväköin nimi tais olla Fuckers, mutta meillähän vaihtu bändin nimi joka treeneissä. Sittenhän siinä oli semmonen kuvio, että jätkät arpo joka treeneissä soittimet, että mitä kukakin soittaa. Joskus mää olin kitaran varressa, mutta olin lukenu, että laulaja saa paremmat mimmit, niin sitähän mää enimmäkseen tein.

- Sitten tuli aika puolustaa isänmaata ja lähteä armeijaan. Mää menin Parolannummella tiätenkin heti varusmieskuoroon, jonka vetäjänä oli muuten toi Mali... oiskohan se ollu Mika.. vai Turkka.. Ei kyllä se Mika Mali oli. Mää olin siinä kuoron vasemmassa yläkulmassa. Armeijan jälkeen yritin muutaman vuoden tehrä oikeita töitä, mutta totesin sitten ettei musta kyllä tuu tehrastyöläistä. -Lährin Libanoniin YK-joukkoihin ja sielläkin tiätysti heti musiikkia, eli liityin Uhtua-bändiin. Me tehtiin keikkoja Golania ja Israelia myöten.

- Libanonin jälkeen kävin pari vuotta Tampereen Komediateatterin näyttelijäkoulua ja musta oli tarkotus tulla näyttelijä. Se ei oikein toiminu, kun en jaksanu istua kuukausitolkulla Tampereen Tillikassa kyttäämässä rooleja. Ne nääs ainakin siihen aikaan jaettiin siellä. Emmää vaan pystyny ryyppäämään seittemää päivää viikossa..

- Siinä tuli perhettäkin jossain vaiheessa ja joo.. meillä oli semmonen bändi ku JP Aaltonen & Lämmin Vaunu. Sen bändin perustaja on toi Pauli Mustajärvi. Se perustettiin mun äidin 50-vuotisjuhlia varten. Eka keikka oli Mustajärven sukutilan navetassa ja siinä perusideana oli, että kaikki soittimet tehrään itse. Paulin kanisterissa oli semmonen VR:n Lämmin Vaunu tarra ja Pate kirjotti siihen eteen, että JP &.. Siitä bändi sai nimensä. Kyllä me sitten hankittiin oikeitakin soittimia ja Pate jäi pois kuvioista, mutta mun serkun miähen, Petri Kota-ahon kanssa lährettiin viemään sitä eteen päin. Meillä oli sekä omia biisejä, että covereita ja keikkailtiinkin.

- No sitten toi Holm ja Jakki soitti, että tuu sää vetään keikkaa Asunnan motoristibileisiin. Mää sanoin: "etten mää ny ehri reenaan", mutta lährin kuitenkin. Tilaajana oli toi Fucking Freeks niminen jengi. Matkalla miätittiin, että mikä bändille nimeksi.. Sanoin, että: "No, kun ne on Helvetin Enkelit, niin ollaan me sitten Mustat Enkelit, kun Popedaa soitetaan."

Nieminen:

- Ekat kokeilut kitarasta suunnilleen 10 vuotiaana ja siinä se oli. Jouko Tulpolla oli kotona kaikki mahdolliset levyt Led Zeppelinistä ja Deep Purplesta alkaen ja kaverilla oli akustinen kitara jota soittelin. Siitä alettiin naapurin poikien kanssa veivaamaan. Olin rippikoululeirillä 14-vuotiaana kun siellä pojat soitteli ja mäkin innostuin. Ostin ekan sähkökitaran kun pääsin ripille. Lahjarahoilla hankin SG mallisen Morris sähkökitaran ja siitä se sitten lähti. Ensin vuosi kotona reenausta ja 15-vuotiaana tutustuin Tiriin ja Mäkkyyn (en muista enää sukunimiä). Me perustettin Deep Theria, eli kurkkumätä orkesteri. Soitettiin Iron Maidenia, Metallicaa + VENOMIA.. (Laita se Venom isoilla kirjaimilla). No sitten tuli eräitä muita.. Scarlet Dustiin tein biisejä englanniksi c-kasetille. Missähän ne demot muuten on??.

- Sitten tuli armeija. Rakastuin naiseen ja muutto Englantiin. Siellä soittelin muutamissa orkestereissa. Perheasiat toivat takaisin Suomeen.

- Jarkko Mäkinen kysyi: "et viittisitkö tulla Kätilö Mäkinen Orkesteriin?" Siinä meni 2-3 vuotta. Noh, sitten kun Ikurissa pyörittiin, niin tutustuin Kari Holmiin, joka siihen aikaan oli vielä Popedassa. Kysyin Karilta kiinnostaiskos jammailuhommat ja Holmiahan kiinnosti. Me soitettiin Freetä ja Bad Comppanya, eli ihan peruskauraa. Basistina meillä oli Pedro Andersson. Kerran sitte Holmi soitti, että saataisko bändi kasaan, kun olis vähän keikan tynkää. "Soitetaan Popedaa." Mietittiin kuka vois laulaa ja Mäkisen Jakkea ehdotin. No.. miäs oli etelässä ja me oltiin kusessa, kun oli jo sovittu keikka. Jarmo Karjalainen (Kätilö Mäkinen Orkesteri) sano, että otetaan Jussi (JP Aaltonen & Lämmin Vaunu). Soitin Jussille ja kerroin, että Sukset pohjalta lähdetään vetämään. Ja siihen se Jussi sitten jäi. Loppuhan on historiaa, eli siitä se alamäki alkoi.

- Me muuten ollaan suunniteltu, että perustetaan Jussin kanssa duo ja lähdetään kiertueelle kevään korvessa. Tuohon Tampereen rautatieasemalle. Siinä on hyviä mestoja..

Holm:

- Se oli -72 kun isä hommas mulle rummut. Ensimmäinen bändi, Taurus perustettiin Arvo Mikkosen kanssa. Ja sen jälkeen tuli Virtanen yhtye - Kontra Virtanen - Kontra. Kontralta voisin mainita mm. Jerry Cotton, Aja hiljaa isi ja Muumimuumi-biisit. Sitten tuli Popeda vuodesta 1983 - 2000. Kaitsuhan oli siinä vuodet 1978 - 1983. Pari vuotta Popedan jälkeen tein kaikenlaista.

- 2002 Iivo Asunta otti yhteyttä ja pyysi Ruovedelle heittämään prätkätapahtumaan keikkaa. Mä olin silloin tuuraamassa Daltonsissa ja Asunta kysy toimisiko Popeda-cover. Siitä sitten Jarin kanssa lähdettiin kasaamaan porukkaa Mustiin Enkeleihin. Vuoteen 2005 tehtiin tällä systeemillä ja sitten väännettiin demo.

- Hei, kertoko Nieminen asiat samalla tavalla perustamisesta?
- Ky-yllä kertoi, informoi "haastattelija".
- Joo, piti vaan tarkistaa.

Toikkonen:

- Joo, tota noin.. kakarana, kauan sitten mää soitin pianoa, haitaria ja kävin oikein tunneillakin. Jossain kohtaa sitten aloin soittamaan kitaraa ja kaikkia mahdollisia instrumenttejä. Eka bändi oli Tolkku Boys. Siinä mää soitin bassoa ja lauloin. Jossain vaiheessa tuli Tilt Tampereelta. Siinä lauloi Junnu Rittola, sehän oli äsken vielä Popedan valomiehenä.. Kota-aho soitti bassoa kun mää sain kenkää ja sitten se sai kenkää ja mää takasin soittaan bassoa.. jotenkin silleen se meni.

- Sittenhän meillä on Ikuisuuskysymys. Se on ollut kuvioissa mukana enempi-vähempi 15 vuotta. Se on edelleen voimassa ja soitellaan toistemme bileissä. Mä en ole varsinaisesti ollut mukana missään keikkailevissa kokoonpanoissa aiemmin.

- Tiäräksää miten mää tulin Mustiin Enkeleihin? No, mut tultiin kotoa hakemaan. Mähän olen tuntenut ton Karin jo 70-luvulta ja olin sille viemässä polttopuita, kun Holm otti puheeksi, että: "Vieläkö sormet taipuu? Pete lähtee Juvalle ja tarvittais tuuraajaa". Se oli 2006 ja tässä sitä ollaan vieläkin.

Kemppinen:

- Soittajan "uran" voi laskea alkaneeksi 6 vuotiaana, kun sain sähköurut äidiltä ja isältä. Hakkasin ne rikki kahdessa viikossa. Vanhemmat epäili, että jotakin tämän tyyppistä taipumusta voisi olla, sillä en koskaan pysynyt paikoillaan, paitsi silloin kun tuli Lauantaitanssit ja minä jämähdin tv:n ääreen seuraamaan Martti Metsäkedon basson soittoa. Yläasteella perustettiin Constrictor (suom. kuristajakäärme). Nimi tuli suoraan Alice Cooperin levyn kannesta. Biisit vedimme englanniksi ja se oli hyvin heviä.

- Jossain 1989-90, kun viikset alkoivat kasvaa, liityin Hyrkkään Jannen (Mokoma) ja muiden Lemin pöljien seuraan vokalistiksi proge-heviorkesteri Wendigoon, joka sittemmin kaatui omaan mahdottomuuteensa. Lähinnä siksi, että kun soittamisessa pidettiin 2 viikon tauko, niin kukaan ei muistanut enää biisien rakenteita. Eli yritystä oli varmaan enemmän kuin sovitustaitoa. Hyrkkään Jannen porukoiden alakerrassa treenattiin omasta mielestä ihan helvetin hyvää matskua… ja sitten se 2 viikkoa…

Hymyilyttäviä näytteitä (ja nää on siitä helpoimmasta päästä) on kuultavissa osoitteessa mikseri.net

- Seuraava ajautuminen uusiin ympyröihin sattui, kun olin ostamassa Lappeenrannassa basson kieliä ja yritin tingata niistä 50 pennin alennusta. Vanha puolituttu Sami Ehrling oli myyjänä ja perustamassa Jalkavaimo suomipopbändiä. Terävänä jätkänä mies oletti minun olevan kosketisti, kun soittelin pianoa tingatessa. Siinä sitten meni muutama vuosi. Vuonna -96 lähdin Lempäälään käsi- ja taideteollisuus oppilaitokseen. Tutustuin Einari Viljaseen (Sonata Arctica) ja meillä oli bändi nimeltä Blackbay, joka on muuten nerokkaasti solistin nimestä englannitettu. Porvarilliset päivätyöt lopetin 2001. Silloin Ylösen Tero soitti ja kysyi saako hän antaa Mustajärven Paulille minun puhelinnumeron ja niin minä ajauduin Popedaan ja sitä kautta Juice-vainaan levylle ja rundille. Siinä vilahti sujuvasti seitsemän vuotta. Minnehän kaivoon seuraavat seitsemän holahtaa?

- Tähän kohtaan muuten pitää antaa välispiikkinä sellaisia terveisiä, että mitäs sinäkin siinä päin naamaa vittuilet, puhuisit paskaa selän takana niinkuin muutkin..

- No niin, viime jouluna tuli yhteydenotto, siis kesken joulupäivällisen, että "pystytkö lähteen reissuun kun ois kosketinsoittajalle tarvetta. Voitko lähteä tuuraamaan Kuhmoon ja Kaustiselle ja pystytkö ottaan setin haltuun? Laitetaan sähköpostilla sulle biisit" Sanoin että: "No en, mutta lähden kuitenkin, johan tässä tulikin istuttua."

- Mies lähti anoppilasta, hyppäs junaan, eikä todellakaan toiminut ne e-mailit ajoissa, niin etten ihan ehtinyt niitä biisejä kuunnella.. Onneksi olin kuullut ne pari kertaa ja menihän ne keikat sinne päin. Minä kirjoitin listan ja lunttilapun, et mitkä on sävellajit ja se sama lunttilappu on mulla vieläkin pianon päällä.

- Ai mitä soittimia? Miäs soittaa kaikkia soittimia.. (haastattelijan kommentointi)


Luonnehdi itseäsi?

Aaltonen:
- Helvetin mukava ja sydämellinen. Kyllä mää oon rehellinen ja olen muuten myös paha pahoille, eli mua kusetetaan korkeintaan tasan kerran. Mun miälestä pitää antaa jos haluaa jotain saadakin!

Nieminen:
- Jaa mimmonen mää oon? Mä kärsin homofobiasta. Se kertoo aivan kaiken minusta, eli en ole katkera mutta kuitenkin..

Holm:
- Enhän mää tähän voi sanoa mitään. Rakastan tätä hommaa! Mä tykkään tehä tätä hommaa ja se on siinä.

Toikkonen:
- En rupea itteäni kehuun, mutta on mulla heikkojakin puolia, mut en tiä mitä.

Kemppinen:
- Monet luulee, että olen kyyninen ihminen, mutta se ei pidä paikkaansa. Olen huomattavasti kyynisempi. Olen semmonen vekkuli velikulta, mutta toisaalta vittuilen muun muassa siten, että teen niin vaikeita biisejä ettei kukaan osaa niitä soittaa (Hyvä, jos itte). MINÄ olisin ansainnut Iskelmäfinlandian, mutta en ole sitä vieläkään saanut.
- Ja laita se "minä" sana isoilla kirjaimilla! Mottoni on: Ei kannata vaipua synkkyyteen, koska sekin todennäköisesti epäonnistuu.


Mitä harrastat?

Aaltonen:
- Pitkän linjan jääkiekko- ja jalkapalloilija. Nyrkkeilyn mää lopetin ku oli krooninen päänsärky.. mää olin aina ottavana osapuolena. Sitten mää kokeilin painia, mutta ei sitä voinu tehä ku mullakin on homofobia, eli en voi koskea mieheen niinku silleen.. Sulkapalloa mää olen pelannu ny n. 15 vuotta ihan kisatasollakin (Menestystäkin miehelle on kertynyt. Haast.huom) ja käyn ratsastamassa ja sitten on vielä toi Mustaruutiammuntakin kuvioissa mukana.

Nieminen:
- Jaa mitäkö harrastan? Koiria. (Tässä kohtaa Kemppinen esitti syvän huolestuneisuutensa asiasta. Haast.huom.)

- Itäsiberian Laikan ja Laikan harrastus on lähellä sydäntä. Mulla itellä on yksi koira ja kuulun koirajärjestöönkin. Tykkään venäläismallisista. (Tässä kohtaa Kemppinen esitti syvän huolestuneisuutensa asian tilasta. Haast. huom.) Koiraroduista! Esim. Kaukasian paimenkoirasta. (Myös tässä kohtaa oli urkurin huolestuneisuus selkeästi havaittavissa. Edelleen haast. huom.)

Holm:
- Perhokalastusta ja RC-lennokkeja.

Toikkonen:
- Mullahan on palikat siinä mielessä hyvin, että teen työkseni kaikkia niitä asioita, joita voisin harrastaakin. Eli se on veteen piirretty viiva. Olen ulkona aina kun vain mahdollista, eli ruumiinkuritusta, siis -kulttuuria. Ja sitten jos ei sauna, niin kirja. Aika kuluu tosi nopeasti kun on koko ajan menossa.

Kemppinen:
- Paha sanoa, kun tätä ei voi sanoa harrastukseksi. Välttelen kaikkea liikuntaa, mutta rohkenen myöntää että uinti. Siis vesijuoksu on oikeesti rankkaa. Kukaan täyspäinen ei mee Tesoman uimahalliin juoksemaan. Sieltä saa siihen touhuun ihan extra-vaikeutusta kun siellä on niitä kelluttelevia akkoja, jotka luulee että laardi sulaa vedessä jutellessa. Eli niitä väistellessä saa oikeen teholiikuntaa.

- Setämies suosittelee tätä kaikille, koska sauvakävely on niin vaarallisen näköistä. Ja sitten sitä luulee ansainneensa HK:n sinisen, kun on ollut tunnin juoksemassa uima-altaassa.

- Niin ja matkailu avartaa.. tykkään käydä reissuilla. Sellaisilla ulkomaanmatkoilla, joihin ei koskaan ole varaa.


Luettele suosikkibändisi 2 - 5 kpl?

Aaltonen:
- Popeda. Entinen Guns N´ Roses. Midnight Oil. Rolf Malagan tuotanto kautta linjan.
- Ja mää saan sanoa mitä mää haluan!

Nieminen:
- Niilo nuori & Hullu hevonen. Black Sabbath. King Creemson. Led Zeppelin ja Purplet jne..

Holm:
- Deep Purple ja Toto.

Toikkonen:
- Monta... Onko pakko sanoa Purple? Queen (ei nykyinen viritys). Etelän Boogie. Topi&Agents. Rolf Malaga.

Kemppinen:
- Pink Floyd, eli David Gilmour. Deep Purple. Yes. Emmerson, Lake & Palmer. Ja tietenkin Keitetty Hauki. Mistä olet itsessäsi ylpeä?

Aaltonen:
- Vaatimattomuus on aivan selkeästi kaunistanut minua.

Nieminen:
- Mulla on ollu elämäni aikana taipumus tutustua ihmisiin, jotka ovat taitavampia kun minä. Se on kunnia.

Holm:
- Rehellisyydestä.

Toikkonen:
- Toi on kans noita... Noh.. Olen saavuttamassa itse itselleni 80-luvun puolivälissä asettamani tavoitteen...

Kemppinen:
- Olen vaatimaton, mutta olen ylpeä siitä, että en ylpeile.


Mikä nolottaa tai vituttaa?

Aaltonen:
- Nolottaa, että on joskus niin kiire, ettei aina kerkiä jutteleen kaikkien fanien kanssa. Niin ja se vituttaakin. Mää oikeesti haluaisin jutskata paljon enemmän, mutta tiäthän millasta lentoo se on..

Nieminen:
- Se tietenkin kun krapulassa herää teltta pystyssä ja lapset on siinä.

Holm:
- Nolottamisesta en osaa sanoa, mutta suvaitsemattomuus ja epäoikeudenmukaisuus on väärin.

Toikkonen:
- Semmonen on jääny mieleen, että menin kauan kauan sitten viinakauppaan. Siel oli myyjä vielä tiskin takana. Pyysin reteesti Johnny Winteriä. Se on amerikkalainen soittaja..

- Ja sitten toi toinen.. Liian känniset ihmiset, epärehellisyys, selkärangattomuus, populismi ja pinnallisuus.

Kemppinen:
- Lavalle oksentaminen. Oli niin hirveä kankkunen. Voiks sitä siihen laittaa? No se se kuitenkin on. Ja vituttaa kun en oo vieläkään tehny omaa levyä.


Paras keikkamuistosi?

Aaltonen:
- Noh.. sanotaan, että se on Mustien Enkeleiden viime kesän Tammerfestin teltta Yön jälkeen. Teltta oli täynnä ja Yö oli lämmittäny yleisön hyvin, eli olivat onnistuneet siinä tehtävässä, mikä heillä oli.

- Sitten on vielä mainittava Popedan Hullu Poro-vetäsyt.. Oli ne semmosia, että alta pois!

Nieminen:
- Heti tuli mieleen, ei julkisuuden valokeilassa olevan Niilo nuori & Hullu hevonen bändin keikka. Keikalla Tukholmassa piti olla Kanervan Juha solistina. Meillä keikka samana päivänä ja miäs (Juha) oli hukannu laivalippunsa, eikä päässy keikalle ja kumpikaan meistä soittajista ei osannu laulaa. Ja pitihän se keikka heittää, vaikkei osattukaan laulaa. Me vedettiin keikka ilman solistia ja laulettiin koko setti 1.5 tuntia englanniksi vaikkei yhtään osattu. Ja saatiin vielä maksu siitä!

Holm:
- No ensimmäisenä tulee mieleen Popedan Moskovan keikat, mutta niitä on paljon.

Toikkonen:
- Joo, Tammerfestin teltassa viime kesänä. Silloin oli perhosia mahassa ja helvetin hianoo kun oli kolmessa polvessa kuulijoita kotoa päin. Ja toinen on eräältä keikkamatkalta Jyväskylän pohjoispuolella...

Kemppinen:
- Se on joko eka Popedan keikka Raumanmerellä, kun oli 45 tuhatta ihmistä ja porukan määrä ei loppunu. Se vaan jatku ja sitten tulee vesi vastaan ja näytti että ne ihmiset tippuu mereen. Tai sitten se, kun Skorpions oli Popedan lämppärinä 2005 Miljoonarokissa (varmaankin silloin). No paras keikkamuisto..

- Itseasiassa ykskään noista ei oo kyllä paskan häävi.. Yksi parhaista lienee Senaattori ja Boheemi, Juicen & Mikko Alatalon rundilla Vantaan Tapiolasalissa. Jari Puhakka johti ja oli tehnyt jousisovitukset. Siinä joutui oikeesti kuuntelemaan, että mitä tapahtuu.


Pahin keikkamuistosi?

Aaltonen:
- Se oli Miljoonapilkissä. Siellä oli 30 000 pilkkijää ja mää verin niille Maamme-laulun neljän kameran ristitulessa. Kapellimestarina toimi Keskisen Vesa ja sehän ei tunnetusti tiedä tahdeista mitään. Pakkasta oli -20 astetta ja justiinsa ennen vetäsyä TV2:n kameramies kiipes stagelle ja sano, että sitä ei sitten lauleta kootimaamme vaan kotimaamme! Jaa vähänkö jännitti ja sitten toi vielä! Mää en edes ollu harjotellu koko hommaa. Kuosmasen Saken piti se vetää, mutta miäs oli unohtanu tulla paikan päälle ja mut vedettiin siihen.

Nieminen:
- Menee samaan ja pahaan, meinaan toi edellinen juttu. Paras ja pahin.

Holm:
- Paljonko kello on? (23.53) Hei, mun on vaihdettava keikkakuteet päälle. Katotaan tota ehkä myöhemmin..

Toikkonen:
- Ei oo tullu kyllä vastaan. Tai joo.. Tässä kohtaa pitää se "pahin" sana laittaa kyllä heittomerkkeihin. Meinas soittoura tyrehtyä vallan ku olin ekan bändin kanssa soittamassa Kurussa. Vedettiin Kontran biisiä ja samalla huomasin, et oven suusta puskee koko Kontran porukka paikalle. Aattelin, että vajoon lavan rakoon. Enpäs vajonnutkaan ja loppujen lopuksi pojat tuli soittamaan saman biisin ja monta muutakin meitin vehkeillä.. Se on oikeesti hieno muisto!

Kemppinen:
- Levillä kaasua biisin intro kesti kauemmin kun itse biisi... Pahin on se ku tuli ylipäätään lähettyä keikoille, koska tästä ei koskaan pääse eroon.


Kerro vitsi?

Aaltonen:
- No tota.. Kuuluisia viimmesiä sanoja.. Helvetin nopea kairata, kun jää on näin ohutta..

Nieminen:
- Oli semmonen homma, että ruotsalaissyntyinen aristokraatti meni suomalaisen kanssa saunaan ja he miettivät elämänkokemuksiaan. Suomalainen oli kaatanu susia ja karhuja. Ruotsalainen oli kaatanu krokotiilejä, norsuja, kirahveja sekä notmiitä. Asia tuli pari kertaa ruotsalaisen toimesta mainittua ja suomalainen itsekseen ihmetteli, että: "Mitä vittua on notmii?" Suomalainen ei kuitenkaan kehdannu asiaa kysyä . Lopulta tarpeeksi päihdyttyään suomalainen kysyi: "Mikä ihme se notmii on?" Ruotsalainen vastas, että: "En tiädä, mutta kun ottaa kiväärin käteen niin tulee jotain mustia, jokka sanoo not me."

Holm:
- Monta minuuttia aikaa keikan alkuun? (2min) Ei nyt tähän hätään muistu mieleen. Katotaan totakin myöhemmin.

Toikkonen:
- Ensin sanoo kitaristi: "On se kumma ku aina aamulla sojottaa pystyssä." Siihen basisti: "Samanlainen se on minunkin tukkani."

Kemppinen:
- Lähetyssaarnaaja oli Afrikassa reissussa ja oli päättänyt pelastaa maailmaa. Hänelle oli annettu tehtäväksi kartoittaa tilannetta, että kuinka paha meininki siellä on. Lähetyssaarnaaja taivaltaa Afrikan periferialla ja tulee lähemmäksi jotain kylää ja ekaksi näkee kyläläisen krokotiilin kidassa, pelkkä pää näkyvissä. Lähetyssaarnaaja soittaa Suomeen: "Vittu täällä mitään apua tarvita, ku kaikilla on Lacosteen makuupussit!"


Pitkät kalsarit vai stingit?

Aaltonen:
- Nahkahousut ei siedä kalsareita...

Nieminen:
- Pitkät pois kun tulee juhannus ja takasin kun Jaakko heittää kylmän kiven veteen. Eli noin 2 viikkoa ilman kalsareita.

Holm:
- Pitkät kalsarit tietenkin!

Toikkonen:
- Kysymys TÄYSIN turhanaikanen. Ilman muuta pitkät kalsarit! Kysymys on loukkaava.

Kemppinen:
- Kyllä, kyllä ehdottomasti! Totta kai. Mitä kuumempi, niin sen parempi.

Paras biisi Mustilta Enkeleiltä?

Aaltonen:
- Nyt aika on. Ja yksinkertaiset perustelut: Nyt ON aika kiittää.

Nieminen:
- Ekalta levyltä Tässä ja nyt. Se on oma sävellys ja Piirosen sanat. Me ei kai koskaan soitettu sitä keikalla. Tai ehkä joskus, mut se vaan jäi pois.. Minkäköhän takia? En tiedä.

Holm:
- Voimakenttä on kivoin soittaa, mutta tykkään soittaa niitä kaikkia.

Toikkonen:
- Guru on paras. Siinä on hyvä säkeistö ja kertosäe ja kaikki siltä väliltä.

Kemppinen:
- Ei ole vielä tehty. Kuoleman Tappama. Pidän siitä koska suffle-kappaleet on vaikeita toteuttaa ja siinä ollaan onnistuttu. Se suosikki riippuu päivästä.


Kuvaile bändikavereitasi (jokaista) muutamalla sanalla?

Jussi Aaltonen

Jussi Aaltonen

Nieminen:
- Rok.

Holm:
- Vilpitön ihminen.

Toikkonen:
- Mustien Enkeleiden mersun merkki.

Kemppinen:
- Maailman mukavin naiivi hölmö.

Jaki Nieminen

Jaki Nieminen

Aaltonen:
- Kitara-riffien kuningas ja helevetin hyvä huikkakaveri.

Holm:
- Loistava kitaristi!

Toikkonen:
- Lahjakas mutta mukava

Kemppinen:
- Perushölmö, juuri kuten pitää ollakin. Helppo vetää!

Kari Holm

Kari Holm

Aaltonen:
- Raudankova ammattilainen ja se on Pro!

Nieminen:
- Kone.

Toikkonen:
- Jalat maassa ylitse muiden. Kaikki kaikessa. Karista tuntee soittamisen riemun.

Kemppinen:
- Professionaali.

J. Toikkonen

Jussi Toikkonen

Aaltonen:
- Hyvä ihminen.

Nieminen:
- Vahva.

Holm:
- Todellinen ihminen isolla I:llä! Hyvä ystävä.

Kemppinen:
- Se joka ei Toikkosesta pidä, on itte väärässä. En tähän ikään mennessä ole tavannut
kovinkaan monta yhtä mukavaa jätkää ku Toikkosen Jussi.

Jani Kemppinen

Jani Kemppinen

Aaltonen:
- Multilahjakkuus ja hyvä huikkakaveri.

Nieminen:
- Taitava.

Holm:
- Mielenkiintoinen persoona.

Toikkonen:
- Mukava mutta lahjakas.

Markku Petander

Markku Petander

Aaltonen:
- Maailmantason muusikko. Ei sallasta bändiä olekkaan, johon mies ei mahtuis. Miäs vois
soittaa vaikka Rollareissa tai Guns N'Rosesissa. Samalla se on intiaani ja kuuluu Apashiheimoon. Harmi, että synty näin pieneen maahan.

Nieminen:
- Ihailen.

Holm:
- Loistava lahjakkuus.

Toikkonen:
- Mystinen.

Kemppinen:
- Morgan Kane.

Jykä Tyllinen

Jykä Tyllinen

Aaltonen:
- Reilu jätkä, nopea ja saava.

Nieminen:
- ROK. Ja kirjota se isoin kirjaimin!

Holm:
- Mahtava jätkä.

Toikkonen:
- Tylkky hoitaa.

Kemppinen:
- Kerkeä.

Jani Timonen (keikkamyyjä)

Jani Timonen

Aaltonen:
- Mukava jätkä alasti.

Nieminen:
- Alasti.

Holm:
- Helvetin hyvä jätkä!

Toikkonen:
- Kekkonen.

Kemppinen:
- Tavallaan ihan jees.

 

Make

Aaltonen:
- Peruskallioo, Suomen ykkösmiksaajia ja kaikki muukkin sen tietää.

Nieminen:
- Soundi.

Holm:
- Perfektionisti.

Toikkonen:
- Ihan Pro ja Kurko.

Kemppinen:
- Tämän orkesterin soundin pelastus. Paras.

Pertsa

Aaltonen:
- Ammattilainen, hieno mies ja mukava tyyppi.

Nieminen:
- Lindholm.

Holm:
- Loistava ammattimies.

Toikkonen:
- Sama kuin Make. Molemmat todella taitavia, sitkeitä, innokkaita ja järkeviä. Ihan omaa luokkaansa ja parasta A-ryhmää.

Kemppinen:
- Maailman hienoin muinaisjäänne.

Loppukaneetiksi Mustien Enkeleiden sympaattinen solisti Jussi Aaltonen halusi vielä kehua koko bändin väkeä. -Kemiat on kohillaan tässä bändissä!

Kiitokset Mustille Enkeleille tästä varsin miellyttävästä, valaisevasta ja mielenkiintoisesta haastattelu-urakasta. Kiitokset myös koko tiimille sekä kuvien lähettäjille T. Mimi.